Speil

Speil er et uunnværlig innslag i moderne interiør og de aller fleste av oss ser seg selv i en eller annen form for speil hver dag. Men speil er så mye mer enn bare speil! Det kan brukes til å endre romfølelsen totalt, eller fungere som et moderne og stilig design-inntrykk. Vi i Lysaker Glass kan produsere og skreddersy alle typer speil til alle typer formål. Vi hjelper deg gjerne med tips og triks, samt gratis befaring om det skulle være ønskelig!

Refleksjon

De første kjente speilproduksjonene stammer fra Anatolia (Tyrkia) år 6000 f.kr. og var laget av Obsidian, som er en naturlig form for vulkansk glass. Dette ble polert og ga en refleksjon. Senere kom speil laget av diverse metaller, men både stein-, og metall-speilene ble fort ripete og måtte poleres ofte. Derfor var det ønskelig å bruke glass da dette er vanskeligere å ripe opp. I begynnelsen brukte de forskjellige typer metaller på baksiden av glasset for å skape refleksjon, som eksempel kan nevnes smeltet bly og gull. Speil var meget verdifullt og kun forbeholdt de rike i samfunnet.

I dag brukes speil til hundrevis av forskjellige formål. Det er ikke lenger kun for personlig forfengelighet, det brukes også som interiørelement for å skape optiske illusjoner eller kun for estetikkens skyld. Vi produserer skreddersydde speil til ethvert formål i alle størrelser og varianter. Vi har tradisjonelle speil, bronsespeil, sotet speil og antikk-speil. Vi leverer også “sandwich-speil” med refleksjon på begge sider til eksempelvis baderomsløsninger som skap o.l.

Se på bildene våre og la deg bli inspirert! Ta kontakt for nyttige tips, en hyggelig prat og de beste løsningene!